Kippari-Kalle oli oikeassa: Pinaatti lisää mieskuntoa – myös makuuhuoneessa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tuore tutkimus osoittaa, että vihreiden lehtivihanneksien syöminen vähentää merkittävästi miesten erektiohäiriöiden riskiä ja parantaa verenkiertoa sukuelinten alueella. Erot ovat selkeät verrattuna niihin miehiin, jotka jättävät vihreät terveysherkut pupuille.

Kiinan Shantoun yliopiston asiantuntijat vertasivat yli 3.000 yhdysvaltalaisen miehen ruokavaliota ja seksuaalista aktiivisuutta. Näistä miehistä noin 27 prosentilla oli erektio-ongelmia. Tutkijoiden mukaan muita enemmän antioksidantteja syöneillä miehillä oli 37 prosenttia pienempi mahdollisuus saada pettymyksiä makuuhuoneen puolella suorituskykynsä suhteen.

Tutkijat epäilevät, että antioksidantit voivat vähentää solujen ja verisuonten vaurioita, mikä parantaa miehen seksielämää. Vihreissä lehtikasviksissa on runsaasti antioksidantteja. Mainioita ruokia ovat myös marjat, hedelmät, pähkinät ja mausteet.

– Tuloksemme paljastavat, että ravinnon antioksidanttipitoisuudella ja erektiohäiriöiden esiintyvyyden välillä on suora yhteys. Antioksidanteilla on rooli sekä erektiohäiriöiden ehkäisyssä että lievittämisessä, tutkimuksen kirjoittanut tohtori Zhuangcheng Huang sanoi.