Kansalaisaloite Yleisradion leikkauksista ylitti 45 000 allekirjoitusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Heikko taloustilanne ja viime vuosina kasvanut velka korkokuluineen ovat ajaneet Suomen valtion taloudellisiin sopeutuksiin, joihin osallistuu merkittävä osa julkisen sektorin toimijoista verottajasta lähtien. Yleisradio selvisi kuitenkin ilman varsinaisia leikkauksia. Nyt asiaan halutaan muutosta kansalaisaloitteella.

– Vaadimme, että Yleisradio osallistuu tiukempiin taloudellisiin sopeutustoimiin ja sen lakisääteiset tehtävät rajataan tarkemmin vastaamaan kansalaisten tahtoa ja yhteiskunnan tarpeita. Ylen on osoitettava vastuullisuutta verovarojen käytössä ja sopeuduttava julkisen talouden realiteetteihin kuten muidenkin julkisten toimijoiden, kansalaisaloitteessa todetaan.

Kansalaisaloite ylitti maanantaiaamuna 45 000 allekirjoituksen rajan, kun edellytyksenä eduskuntaan etenemiseen on 50 000 allekirjoitusta. Vaadittava määrä allekirjoituksia näyttää siis tällä vauhdilla ylittyvän. Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa tästä. Suomessa on jo aiemmin käyty vilkasta keskustelua siitä onko verovaroin perusteltua kilpailla kaupallisten mediayhtiöiden kanssa samoilla markkinoilla. Yleisradion rahoituksen leikkaamisen lisäksi myös sen tehtäviä halutaan nyt rajata vain olennaisiin.

– On myös varmistettava, ettei Yle-veroa koroteta sopeutustoimien seurauksena, vaan Yle ohjataan tarkkarajaisemmilla tehtävillä ja tiukemmalla rahoituksella keskittymään vain tärkeimpiin ydintehtäviinsä: tiedonvälitykseen, ajankohtaisohjelmiin, kansalliskulttuurin tukemiseen ja kriisiajan viestintään, aloitteessa todetaan ja vaaditaan Yleisradiolta vastuullisuutta verovarojen käytössä.