Kelalta postia 20 000 opiskelijalle – tivaa opintojen edistymisestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Opiskelijoita voi pian odottaa ikävä viesti Kelalta. Kela kertoo tiedotteessaan lähettäneensä selvityspyynnön yhteensä 20 000 opiskelijalta. Niissä tivataan, miksi opinnot eivät ole edistyneet.

Kela seuraa vuosittain toisen asteen opiskelijoiden että korkeakouluopiskelijoiden opintojen riittävää edistymistä. Opintotuki saatetaan evätä, mikäli opiskelijan ei katsota edenneen opinnoissaan riittävästi. Tänä vuonna Kela lähettää selvityspyynnön noin 5 600 toisen asteen opiskelijalle ja noin 14 600 korkeakouluopiskelijalle.

Kelan mukaan opintojen katsotaan edistyneen riittävästi, jos korkeakouluopiskelija on suorittanut keskimäärin vähintään viisi opintopistettä tukikuukautta kohti ja lisäksi opintovuoden aikana vähintään 20 opintopistettä. Jos opiskelija on luopunut Kelan paperipostista, saa hän selvityspyynnön vain OmaKelaan.

Toisen asteen opiskelijoiden täytyy vastata selvityspyyntöön viimeistään 4.10.2024 ja korkeakouluopiskelijoiden viimeistään 25.10.2024. Vastauksen voi lähettää OmaKelan kautta.