Nainen huijasi isoäidiltään yli 300 000 dollaria – sain vuosien vankeustuomion

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Floridassa asuva Tanya M. Aboseada on tuomittu kolmen vuoden vankeusrangaistukseen huijattuaan isoäidiltään yli 317.000 dollaria. Tuomio annettiin 23. syyskuuta Etelä-Illinoisin tuomioistuimessa sen jälkeen, kun Aboseada oli toukokuussa tunnustanut syyllisyytensä 12:een petokseen liittyvään syytekohtaan.

Tanya M. Aboseada oli vuosina 2021 ja 2022 saanut isoäitinsä siirtämään rahaa tililleen valheellisin perustein. Huijaus tapahtui useilla eri tekosyillä, kuten valehtelemalla tarvitsevansa rahaa muun muassa auton omistusoikeuden siirtoon, veromaksuihin ja oikeudenkäyntikuluihin.

Aboseada valehteli isoäidilleen jopa niin, että hänen pitäisi maksaa korvauksia perheelle välttääkseen vankilan, kun hän oli muka tappanut lapsen auto-onnettomuudessa. Yhteensä isoäiti siirsi petosten takia tilille People-sivuston mukaan 317.049 dollaria.

Tuomion lisäksi Aboseada määrättiin maksamaan isoäidilleen takaisin koko huijaamansa summa. Lisäksi hänelle määrättiin kolmen vuoden ehdollinen vapautus vankilatuomion jälkeen. FBI:n agentit korostivat, kuinka sydämetöntä on käyttää hyväksi vanhemman perheenjäsenen rakkautta ja luottamusta. Tapaus oli osa Yhdysvaltain oikeusministeriön vanhusten oikeuksia puolustavaa ohjelmaa, joka taistelee ikääntyneisiin kohdistuvaa taloudellista hyväksikäyttöä vastaan.