Osaa pulloista ei voi pian enää palauttaa – tarkisti varastot ja mökit

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhojen panttipullojen pantillisuus on päättymässä. Vuoden 2025 alusta lähtien palautusautomaatit eivät enää anna panttia osasta pulloja. Asiasta tiedotti Suomen Palautuspakkaus Oy (Palpa).

Vanhoilla pulloilla tarkoitetaan tässä tapauksessa Alkosta ennen vuotta 2021 ostettuja lasipulloja sekä vanhoja uudelleen täytettäviä muovipulloja, joiden myynti päättyi vuoden 2008 lopussa. Vanhat uudelleen täytettävät muovipullot ovat nykyisiä vastineitaan huomattavasti paksumpia. Nyt on siis hyvä aika tarkistaa, lojuuko jossain vanhoja pantillisia juomapakkauksia.

– Kuluttajille muutos ei aiheuta suuria toimia, mutta jos kotona, varastossa tai vaikkapa mökillä on vanhoja lasi- tai muovipulloja, kannattaa ne palauttaa ennen vuodenvaihdetta, kertoo Palpan viestinnästä vastaava johtaja Tommi Vihavainen.

Ensi vuoden alusta lähtien pullojen ja tölkkien pantin maksu perustuu yksinomaan juomapakkauksessa olevaan viivakoodiin. Pantin saamiseksi on siis hyvä pitää huoli siitä, että viivakoodi säilyy vahingoittumattomana.