Teknologiabrändi OnePlus on ollut viime vuosina langattomien nappikuulokkeiden markkinoilla parasta mitä on tarjolla. Yhtiön uusin lippulaiva OnePlus Buds Pro 3 jatkaa tätä perinnettä, sillä tarjolla ei tällä hetkellä ole selkeästi parempia nappikuulokkeita tässä hintaluokassa. Yhtiön edelliset OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet saivat siis arvoistaan seuraa. Hinta-laatu -suhde on erittäin hyvä.
OnePlus Buds Pro 3 ei tarjoa massiivisia uudistuksia edeltäjäänsä, mutta usein kokonaisvaikutelma muodostuukin pienistä yksityiskohdista. Taskussa mukana kulkevan latauskotelon design on tärkeä elementti, ja nyt nahkakuvioinen kotelo näyttää ja tuntuu laadukkaalta. Staran testissä oli vaalea Lunar Radiance, jonka kotelon tyyli kestää kriittisimmänkin tarkastelun. Tämän kotelon kehtaa nostaa pöydälle. Edellisen version käytettävyys kärsi hieman kotelosta, johon kuulokkeet pantiin kylki edellä. Uutuudessa kuulokkeet pudotetaan pystymalliseen koteloon pituussuunnassa, mikä on selkeästi parempi vaihtoehto ja toimii paremmin myös kävellessä. Latauskotelon koko on maltillinen, eikä liikaa pullistele taskussa.
Kotelon sisältä paljastuu kaksi varsin jämäkän oloista kuuloketta, jotka haastavat äänenlaadussa myös hieman kalliimmat laitteet. Kuulokkeiden käyttöönotossa HeyMelody-sovelluksessa uusi ominaisuus on käyttäjän kuulon testaaminen molemmista korvista erikseen. Se tehdään aidoista kuulotesteistä tutulla äänten tunnistamisella ja liukuvalinnoilla. Näin kuulokkeisiin saadaan optimaalinen äänenvoimakkuus korvakohtaisesti taajuuskorjattuna, jos esimerkiksi toisessa korvassa on kuulon alenemaa.
Kuulokkeiden ohjelmistossa on lisäksi neljä valmista asetusta taajuuskorjaimelle, mutta olennaista on saada säätää niitä ääntä itse haluamakseen. Samalla täytyy todeta, että vieläkään varsinkin konemusiikin bassoja ei ole onnistuttu toistamaan hyvin millään nappikuulokkeilla. Nyt on kuitenkin otettu askel oikeaan suuntaan. Pienten kuulokkeiden ongelmana on yleensä taajuusalueen alapään toistin hankaluus, mutta nyt haasteita on lähdetty ratkomaan peräti 11-millimetrisellä elementillä, jonka vaikutuksen kyllä kuulee. Alaosan taajuudet kumisevat vaikuttavasti tämän kokoiseksi laitteeksi.
OnePlussan HeyMelody-sovelluksessa voi valita myös pelitilan, jolloin kuulokkeiden ääni synkronoidaan nopeammin korviin. Tämä auttaa hieman varsin ärsyttävään viiveeseen pelatessa ja somevideoita editoidessa. Äänenvoimakkuutta voidaan nyt säätää kätevästi kuuloketta sivelemällä. Melunvaimennus on keskeinen osa nappikuulokkeita, ja OnePlus Buds Pro 3 toimii sillä saralla mainiosti. Eron aikaisempaan kuulee esimerkiksi lentokoneen ja auton huminassa.
Erääksi käytännön ongelmaksi muodostui kuulokkeiden ottaminen pois esimerkiksi kesken Teams-kokouksen. Kuulokkeita pois otettaessa niiden pitkässä rungossa sijaitseva puhelun katkaisutoiminto katkaisi runkoon koskettaessa myös etäkokouksen. Aiemmissa kuulokkeissa samaa ongelmaa ei ilmennyt, vaikka niissäkin katkaisutoiminto oli samassa kohdassa. Ongelman saa pois mukauttamalla asetuksia, mutta silloin käytettävyys heikkenee. Tähän on toivottavasti tulossa parannuksia päivityksillä. Kätevä kaksoisyhteys mahdollistaa yhteyden kahteen laitteeseen samaan aikaan, mikä helpottaa toimimista esimerkiksi kannettavan tietokoneen ja puhelimen kanssa samoilla kuulokkeilla.
OnePlus Buds Pro 3 -kuulokkeiden kanssa voi huoletta lähteä lenkille vaikka syyssateeseen, sillä ne kestävät IP55-luokituksen mukaan jopa vesisuihkun. Uimista näiden kuulokkeiden ei luvata kestävän. Sovelluksessa on myös kadoksissa olevien kuulokkeiden etsintätoiminto, mutta sitä ei saatu testissä toimimaan. Kuulokkeille luvataan vastamelun kanssa kuuden tunnin käyttö ja ilman vastamelua kymmenen tuntia, mutta kotelo lataa laitteisiin lisää virtaa. Kotelo tukee myös langatonta latausta. OnePlus Buds Pro 3 -kuulokkeiden OVH on 199 euroa.