Blind Channel vetäytyy tauolle – dokumenttisarja esittelee maailmanvalloitusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Blind Channel vetäytyy tauolle. Oulussa perustettu ja nykyään kansainvälistä uraa tekevä vaihtoehtometalliyhtye kertoo pitävänsä määrittelemättömän pituisen tauon vuoden 2024 keikkojen jälkeen. Yhtye kiertää syksyn aikana vielä Irlannissa, Iso-Britanniassa ja Suomessa.

– Viimeisen neljän vuoden aikana ollaan koettu enemmän kuin oltais koskaan osattu kuvitella. Lähes 300 maailmanlaajuisen keikan ja niiden välissä tehtyjen kahden studioalbumien jälkeen on aika puhaltaa kynttilä ennen kuin se palaa loppuun molemmista päistä. Näinpä siis jäämme vuoden 2024 loputtua määrittelemättömän pituiselle tauolle pois parrasvaloista varjoihin puimaan tulevaisuutta, yhtye kertoo tiedotteessa.

Blind Channel ei katoa taukonsa aikana julkisuudesta, sillä yhtyeestä on tekeillä dokumenttisarja. Yle julkaisee 16. joulukuuta viisiosaisen After Dark Side -dokumenttisarjan, jossa seurataan yhtyeen maailmanvalloitusta ja levynteon ankaruutta. Dokumenttisarjan ovat ohjanneet Jarkko Jortikka ja Georgius Misjura.

– Koko viimeisen parin vuoden ajan kestänyt hullutus on onneksi taltioitu & dokumentoitu huolellisesti: After Dark Side-dokumentti näkee päivänvalon joulukuussa ja on brutaalin rehellinen katsaus yhtyeemme hulluimpiin vuosiin, yhtyeen jäsenten arkisempaan elämään, nousuihin sekä laskuihin, yhtye lupaa.