Nyt tuli vakava varoitus Suomeen: Voimakkaat tuulet ja sateet voivat aiheuttaa vahinkoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen yli keskiviikkona ja torstaina syvä matalapaine tuo mukanaan runsaita sateita ja voimakkaita tuulia. Ilmatieteen laitos on varoittanut sään aiheuttavan mahdollisesti vahinkoja.

Sateet saapuvat ennusteen mukaan lounaisrannikolle keskiviikkoaamuna. Ne liikkuvat keskiviikkopäivän ja torstain vastaisen yön aikana kohti Lappia. Tuuli voimistuu merellä kovaksi ja maalla paikoin napakaksi.

Maan itäosassa voi esiintyä torstain vastaisena yönä myrskypuuskia. Yli 15 metriä sekunnissa puhaltavat puuskat ovat mahdollisia jopa 12 tunnin ajan. Tuulivahinkojen mahdollisuutta lisää harvinaislaatuinen tuulen suunta etelän ja idän väliltä.

Sateet tulevat suurimmaksi osaksi vetenä, mutta Lapissa ja Koillismaalla voi sataa lunta. Lunta saattaa kertyä paikoin yli 10 senttimetriä, mikä huonontaa ajokeliä. Pohjanmaan maakunnissa vettä voi sataa paikoin jopa 30-40 millimetriä vettä vuorokaudessa.

– Runsas vesisade ja tuulen irrottamat syksyn lehdet voivat tukkia viemäreitä, ja aiheuttaa paikallisia taajamatulvia sekä viivästyttää raideliikennettä, kertoo meteorologi Hannu Valta tiedotteessa.

Tuulet hellittävät torstaina päivällä. Perjantaina Suomeen saapuvat kuitenkin hurrikaani Kirkin jäänteet, jotka saattavat voimistaa tuulia uudelleen.