Taylor Swift on tähtitieteellisen rikas – nousi maailman rikkaimmaksi naisartistiksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Taylor Swift on noussut maailman rikkaimmaksi naisartistiksi, ohittaen niukasti aiemman kärkipaikan haltijan Rihannan. Swiftin nettovarallisuuden arvioidaan olevan nyt noin 1,6 miljardia dollaria, mikä ylittää Rihannan 1,4 miljardin dollarin omaisuuden.

Suurin osa Swiftin vauraudesta tulee hänen ennätyksellisen menestyneestä Eras-kiertueestaan, joka tuotti yli 2 miljardia dollaria. Swiftin omaisuus koostuu People-sivuston mukaan myös hänen musiikkikatalogistaan, jonka arvo on 600 miljoonaa dollaria, samoin kuin rojalteista ja hänen omistamistaan kiinteistöistä ympäri Yhdysvaltoja.

Lisäksi Swiftin menestynyt Eras Tour -elokuva toi yli 261 miljoonaa dollaria lipputuloja. Hän on saanut merkittävää taloudellista hyötyä siitä, että hän päätti aikoinaan nauhoittaa kaikki vanhat albuminsa uudelleen varmistaakseen oman musiikkinsa omistajuuden.

Aiemmin rikkaimman naisartistin titteliä pitänyt Rihanna on kerännyt suurimman osan omaisuudestaan Fenty Beauty -kosmetiikkamerkillä ja Savage X Fenty -alusvaatebrändillä. Rihanna ei ole julkaissut uutta musiikkia lähes kymmeneen vuoteen, mutta hänen vanhat albuminsa jatkavat menestystään, erityisesti Good Girl Gone Bad, joka on pysynyt Billboard 200 -listalla kolmen vuoden ajan.