Whitney Houstonin äiti kuoli 91-vuotiaana – oli itsekin palkittu laulaja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Edesmenneen laulajatähti Whitney Houstonin äiti Cissy Houston on kuollut. Itsekin merkittävän uran soul- ja gospel-laulajana tehnyt Cissy oli menehtyessään 91-vuotias. Hän voitti uransa aikana kaksi Grammy-palkintoa.

Cissy Houson kuoli maanantaiaamuna kotonaa New Jerseyssä. Alzheimerin tautia sairastanut laulaja oli menehtyessään saattohoidossa. Uutisen vahvisti Associated Press -uutistoimistolle Cissyn miniä Pat Houston, jonka mukaan artisti menehtyi perheensä ympäröimänä.

– Cissy-äiti oli vahva ja suuri hahmo elämässämme. Hän oli syvästi uskossa ja välitti suuresti perheestään, seurakunnastaan ja yhteisöstään. Hänen yli seitsemän vuosikymmentä kestänyt uransa musiikin ja viihteen parissa pysyy sydäntemme eturintamassa, Pat kirjoitti.

Cissy aloitti laulamisen nuorella iällä perustettuaan gospelyhtyeen sisarustensa kanssa. Hän perusti 1060-luvulla R&B-yhtyeen Sweet Inspirations, joka toimi muun muassa Otis Reddingin, Dionne Warwickin ja Dusty Springfieldin taustalaulajina. Hän aloitti myöhemmin soolouran.

Cissyn tytär, omalla musiikkiurallaan supertähdeksi noussut Whitney Houston alkoi kärsiä huumeongelmista 1990-luvulla. Cissy järjesti tyttärelleen useita interventioita saadakseen hänet vieroitukseen. Whitney menehtyi lopulta vuonna 2012.