Myrskyinen sää jatkuu – hurrikaanin jäänteet saapuivat Suomeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää jatkuu tuulisen ja sateisena, joskin tiedossa voi olla myös ajankohtaan nähden korkeita lämpötiloja. Suomen säähän vaikuttaa syvä matalapaineen keskus, jossa on mukana hurrikaani Kirkin jäänteitä. Matalapaine kulki Pohjanlahtea pitkin pohjoiseen perjantaiyönä.

Lämpötilat ovat olleet perjantain vastaisena yönä ja perjantaina päivällä korkeita pohjoista myöten. Forecan mukaan tuuli heikkenee koko maassa iltaan mennessä. Suurin osa sateesta on pohjoisessakin vettä.

– Torstain ja perjantain yhteenlaskettu sademäärä on suuressa osassa maata 15 millimetristä Käsivarren Lapin jopa paikoin lähes 40 millimetriin. Kilpisjärvellä lunta voi sataa 15-25 senttimetriä, kertoo meteorologi Joonas Koskela Forecan sääblogissa.

Myrskyn ennustetaan hellittävän viikonlopuksi. Tuuli ja sateet heikkenevät, ja lauantaina sää on monin paikoin poutaista. Päivälämpötila on maana eteläosissa 10 asteen vaiheilla, keskiosassa 6-9 asteessa, pohjoisessa 0-7 asteessa ja Käsivarressa 0-5 pakkasasteessa.

Sunnuntaina pilvisyys lisääntyy jälleen. Ensi viikolle ennusteissa näkyy vaihtelevaa säätä. Koskelan mukaan Suomeen voi vahvistua hetkeksi korkeapaineen selänne, ja viikonloppuna sää saattaa muuttua jälleen tuulisemmaksi ja sateisemmaksi.