Tässä avioliiton tärkeimmät lupaukset – takaavat pitkän parisuhteen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

On olemassa tiettyjä ja sitovia lupauksia, joita noudattamalla pariskunnat pysyvät yhdessä todennäköisesti ainiaan. Parisuhde ei tarvitse monimutkaisia tai kalliita asioita onnistuakseen, usein riittää, että rakkautta vaalii ja kumppania kunnioittaa.

Rakkaus on valinta, ja osapuolten tulee päättää, että rakastavat kumppaniaan alttarilupausten tyyliin niin myötä- kuin vastamäessä. Vaikka elämä olisi kiireistä, niin lupaus siitä, että rakastaa toista joka päivä kantaa myös kiireisten päivien yli. Toinen lupaus on se, että valitsee kumppaninsa aina ensimmäisenä ja ymmärtää, että kyseessä on elämän tärkein henkilö.

Parisuhteesta tulee myös ottaa vastuuta ja luvata myös kantaa oma osuutensa. Jokainen on oman onnensa seppä, mutta parisuhteessa on kaksi seppää takomassa avioliiton pysyvää ja kaikkikestävää runkoa. Onnelliseen avioliittoon kuuluu myös se, että osaa olla sitoutunut toisen osapuolen tavoitteisiin ja tukee yhteistä taivalta myönteisellä elämänotteella. Kun kumppanukset lupaavat olla toistensa elämän suurimmat sankarit, ei mikään ongelma koidu ylivoimaiseksi suhteelle.