Poliisi epäilee autokauppiasta petoksista Espoossa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi epäilee, että ainakin kymmentä vaihtoautoasiakasta on erehdytetty Espoossa petoksen tunnusmerkistön täyttävällä tavalla. Tekotapa on poliisin mukaan jokaisessa tapauksessa samankaltainen.

Poliisin mukaan autokauppiaan epäillään tehneen yksityisen autoalan yrityksensä kautta useita petoksia. Yritys on ottanut vastaan vaihtoauton ja luovuttanut vaihdossa toisen auton asiakkaalle. Vaihdossa yrityksen on sovittu lunastavan asiakkaan vanhan auton velat hoidettavakseen.

Asiakas on kuitenkin myöhemmin saanut edelleen vanhaan autoonsa liittyviä laskuja. Auton haltijuus ei siis ole siirtynyt asiakkaalta yritykselle. Se on edelleen asiakkaalla, minkä vuoksi myös velkaan liittyvät maksut ohjautuvat edelleen hänelle.

– Velat ovat olleet suuruudeltaan muutamasta tuhannesta eurosta muutamaan kymmeneen tuhanteen euroa, joten rikoshyötyä petoksista on kertynyt kokonaisuudessaan yli 100 000 euroa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteessa tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Aapo Turpeinen.

Poliisi kehottaa suojautumaan vastaavilta petoksilta varmistamalla luovutusilmoituksella maksujen päättyvän oikeaan luovutuspäivään, vaikka ostaja ei rekisteröisi ajoneuvoa nimiinsä. Tapahtumat ajoittuivat maalis- ja syyskuun välille 2024. Poliisi tutkii tapauksia törkeintä petoksina.