Näin lisäät arkeesi positiivisuutta – pari käytännön vinkkiä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Positiivisuus alkaa usein pienistä muutoksista omassa arjessa. Sen sijaan, että tarttuisi puhelimeen heti herättyään, kannattaa kokeilla aloittaa päivä kiitollisuuslistalla, kuunnellen omaa lempimusiikkia tai vaikka venyttelemällä. Nämä yksinkertaiset tavat voivat auttaa luomaan positiivisen pohjan koko päivälle.

Päivittäisten ajatustemme laatu vaikuttaa Poosh-sivuston mukaan myös merkittävästi siihen, miltä meistä tuntuu. Yksi hyvä tapa aloittaa päivä onkin käyttää ensimmäiset minuutit tietoisesti positiivisten ajatusten vaalimiseen. Sanavalinnoillakin on suuri merkitys mielentilaamme, minkä vuoksi niihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Arjen hyviä puolia voi myös auttaa tuomaan esiin se, että ajattelee saavansa tehdä joitain asioita sen sijaan, että ajattelisi tulevien töiden ja askareiden olevan pakkopullaa. Jos ajattelumalli on se, että minä saan tehdä tämän, syntyy tunne kiitollisuudesta mikä puolestaan ruokkii positiivisuutta ja hyvää mieltä. Tämä ajattelutapa auttaa meitä arvostamaan sitä mitä meillä on, ja auttaa näkemään elämän mahdollisuuksina.

Myös positiivisten vastausten antaminen muiden kysymyksiin voi kohentaa omaa mielialaa. Kun joku kysyy kuinka voit, kokeile vastata ”mahtavasti” tai ”loistavasti”, vaikka olisitkin hieman uupunut. Tämä voi auttaa luomaan kevyemmän ja positiivisemman tunnelman itsellesi ja ympärilläsi oleville ihmisille. Nämä pienet teot voivat luoda positiivisen ketjureaktion, joka parantaa niin omaa kuin muidenkin päivää.