Hau-Hau-rullien maahantuoja korvaa eläinlääkärikuluja

Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositun koirien puruluun pelättiin taannoin aiheuttavan lemmikeille terveysongelmia. Epäiltyihin oireihin kuului esimerkiksi oksentelua ja virtsanpidätysvaikeuksia. Hau-Hau Levytrulla -puruluiden maahantuoja Prima Pet Premium alkoi selvittämään epäilyä tuotevirheestä.

Prima Pet Premium on sittemmin tiedottanut korvaavansa Hau-Hau Kevytrullista neurologisia oireita saaneiden lemmikkien eläinlääkärikulut. Yhtiön mukaan laajat laboratoriotutkimukset ovat edelleen kesken. Ensimmäiset laboratoriotulokset eivät osoittaneet tuotevirhettä.

Korvattavia tapauksia on tullut ilmi yli 100. Prima Pet Premium kertoo lopettaneensa yhteistyön puruluita valmistavan kiinalaisen toimijan kanssa. Yhtiö oli yksi Prima Petin yhteistyökumppaneista, mutta ei suurin toimittaja.

Prima Pet kertoo korvaavansa koirien neurologisista oireista aiheutuneet eläinlääkärikulut täysimääräisinä akuuttiin hoitoon liittyen, jos lemmikillä ei ole ollut omaa vakuutusta. Jos vakuutusyhtiöltä on saatu korvaus hoitokuluista tai lemmikin kuolemasta, korvataan hoitoon liittyvä omavastuuosuus. Edellytyksenä on, että yhtiölle toimitetaan asianmukainen reklamaatio, tiedot mahdollisista vakuutuskorvauksista, eläinlääkärikäyntien kuitit ja eläinlääkärin kirjoittama epikriisi, joka osoittaa koiran neurologiset oireet.