Kameravalvontaa lisätään kaupungeissa – parantaa turvallisuutta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lappeenranta on ilmoittanut toimivansa edelläkävijänä Suomessa toteutettavan kameravalvonnan käyttöönottamisessa. Kaupungissa on tarkoitus lisätä tavallista kameravalvontaa, jonka avulla pyritään ehkäisemään rikollisuutta ja lisäämään kaupungin turvallisuutta.

Ilmiö tulee todennäköisesti lisääntymään tulevina vuosina ja kameravalvontaa viedään ihmisten pariin yhä enemmän. Lappeenrannan kaupunki, Poliisihallitus ja Kaakkois-Suomen poliisilaitos ovat tehneet sopimuksen kaupungin kameravalvonnasta ja sen myötä poliisi saa kytkettyä kaupunkikamerat osaksi poliisin muita järjestelmiä.

– Yleisten alueiden järjestyksen ja turvallisuuden valvonta on poliisin tehtävä, ja valvontakamerat auttavat selkeästi tuon tehtävän toteuttamista, kertoo apulaispoliisipäällikkö Kari Hyyryläinen Kaakkois-Suomen poliisilta.

– Tietosuojavaltuutettu on myös edellyttänyt meiltä työnjaon selkiyttämistä kaupunkien kanssa ja on hienoa, että saimme Lappeenrannan kaupungin kanssa tehtyä tämän sopimuksen yhtenä ensimmäisistä Suomessa, jatkaa Hyyryläinen.