Pariskunnan häissä kuvattu filmi katosi 57 vuodeksi – löytyi yllättävällä tavalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonan 1967 naimisiin mennyttä pariskuntaa on kohdannut iloinen yllätys. Australialainen pariskunta sai takaisin vuosikymmeniä sitten kadonneen materiaalin, joka kuvattiin heidän häissään toisella mantereella. Siitä kiitos kuuluu Skotlannissa asuvalle filmiharrastajalle.

Skotlannin Aberdeenissä asuvalle Terry Ceynelle on kertynyt vuosien saatossa iso kokoelma Super 8 -filmille kuvattua materiaalia. Hän päätti taannoin siirtää kokoelmansa digitaaliseen muotoon. Materiaalin joukosta löytyi filmi, joka oli kuvattu hänelle tuntemattoman pariskunnan häissä.

Terry jakoi kuvakaappauksen filmistä paikallisessa Facebook-ryhmässä selvittääkseen, kuka hääpari oli. Noin puoli vuotta myöhemmin kuvan näki nykyään Australian Brisbanessa asuva Aileen Turnbull. Hän tunnisti yllätyksekseen itsensä ja aviomiehensä otoksesta.

Aileen ja Bill Turnbull menivät naimisiin Aberdeenissä ja muuttivat myöhemmin Australiaan. He ehtivät nähdä häissään kuvatun filmin vain kerran. Pariskunta oli unohtanut sen lainaamaansa projektoriin.

– Olimme lainanneet projektorin Terryn enolta katsoaksemme häissä kuvatun filmin. Hän työskenteli tuolloin aviomieheni kanssa, Aileen kertoi BBC:lle.

Aileen kuvaili hämmästyttäväksi nähdä äitinsä, isänsä ja Billin isovanhemmat elossa filmillä. Terry oli iloinen voidessaan auttaa pariskuntaa. Hän toivoo voivansa tavata heidät joskus kasvotusten.