Lokakuu selvin päin? Uusi kuukausi nousemassa tipattoman tammikuun rinnalle

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Selvä lokakuu eli Sober October on uusi terveellisemmän elämäntavan trendi, joka on noussut suosituksi tipattoman tammikuun rinnalla. Lokakuusta on tullutkin jo monille ihmisille kuukausi, jolloin alkoholin nauttimisesta pidättäydytään kokonaan.

Lokakuu on hyvää aikaa keskittyä omaan hyvinvointiin ja saada taukoa alkoholista, joka kuuluu moniin loppuvuoden juhliin. Useilla on tapana nauttia alkoholia Oktoberfesteilla, Halloween-juhlissa ja muissa sosiaalisissa tilaisuuksissa kuten pikkujouluissa.

Lääkärit ovat People-sivuston mukaan todenneet, että kuukauden tauko alkoholista voi tehdä ihmeitä terveydelle. Alkoholin välttely vähentää tulehdusta kehossa, parantaa unta ja auttaa painonhallinnassa. Lisäksi se antaa maksalle mahdollisuuden elpyä, mikä voi näkyä esimerkiksi alentuneina maksan tulehdusarvoina.

Selvä lokakuu ei pelkästään paranna kehoa, vaan voi myös johtaa pysyviin elämänmuutoksiin. Monille alkoholin nauttimisesta pidetty tauko auttaa tarkastelemaan omia juomatapojaan uudessa valossa, ja osa päättääkin sen jälkeen vähentää alkoholinkäyttöä pysyvästi.