Ystävyyssuhteet ovat avain hyvinvointiin – näin hoidat ja vaalit niitä

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ystävyyssuhteet ovat ihmisten hyvinvoinnille aivan yhtä tärkeitä kuin perhesuhteet tai romanttiset kumppanuudet. Ne tarjoavat elämäniloa, tukea ja mahdollisuuden kasvaa yhdessä muiden kanssa. Hyvät ystävyyssuhteet eivät kuitenkaan synny itsestään, vaan ne vaativat aikaa, huolenpitoa ja vaalimista.

Ystävyyssuhteiden ylläpitäminen vaatii säännöllistä yhteydenpitoa, mutta tämä ei tarkoita sitä, että yhteyden pitäisi olla vaativaa tai aikaa vievää. Poosh-sivusto jakoi hyviä vinkkejä, joiden avulla ystävyyssuhteita voi hoitaa.

Pienet tekstiviestit, kuvat ja ääniviestit riittävät pitämään yhteyden elossa kiireisen arjen keskellä. Tärkeintä on olla läsnä ja osoittaa, että välittää. Tärkeiden uutisten kertominen ystävällä osoittaa hänelle, että hänet halutaan pitää mukana elämän eri käännekohdissa. Myös pienet ja yllättävät eleet, kuten käsin kirjoitettu kortti tai ystävän lempileivonnaisen vieminen hänen ovelleen, voivat tehdä suuren vaikutuksen.

On hyvä muistaa, että kaikkien ystävien ei tarvitse täyttää kaikkia tarpeitamme. Eri ystävät tarjoavat eri asioita, ja on tärkeää olla realistinen siitä, mitä odottaa kustakin ihmissuhteesta. Ystävyys voi olla syvää ja merkityksellistä, kun molemmat osapuolet tuntevat olonsa turvalliseksi jakaa tunteensa ja ajatuksensa.