Omankanta-palvelun nimissä huijausviestejä – älä klikkaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisia on varoitettu tuoreesta huijauskampanjasta. Eri hyvinvointialueiden asiakkaat ovat saaneet viime viikkoina tekstiviestejä, joiden väitetään olevan peräisin Omakanta-palvelusta. Niitä ei kannata edes avata.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen (Pohde) laskutuksen asiakkaiden saamissa viesteissä on esimerkiksi väitetty, että heidän laskunsa on erääntynyt. Vastaanottajan väitetyn laskun uhataan olevan siirtymässä ulosottoon. Viestissä on mukana linkki, ja lähettäjäksi on merkattu OmaKanta Oy.

Viestit eivät ole Pohteen tai Kanta-palvelun lähettämiä. Kyseessä on huijausviesti, jonka viestiä ei tule klikata. Se johtaa todellisuudessa huijaussivustolle.

Mikäli linkin takaa avautuvalle sivustolle on ehtinyt syöttää pankkitunnukset, tulee yhteyttä ottaa välittömästi omaan pankkiin. Henkilötietoja tai pankkitunnuksia ei koskaan tule luovuttaa sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimitse kenellekään. Pohteen tiedotteen mukaan vastaavia huijausviestejä ovat saaneet myös ainakin Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen asiakkaat.