Talvirenkasta täytyy jatkossa löytyä tämä merkintä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talvirengassesonki alkaa jälleen olla käsillä. Henkilöautoissa tulee lain mukaan olla talvirenkaat marraskuun ja maaliskuun välillä sään tai kelin niin edellyttäessä. Joulukuun alusta lähtien kitkarenkaista ja muista nastattomista talvirenkaista tulee löytyä lumipitomerkintä.

– Talviolosuhteissa ei joulukuusta lähtien saa käyttää kitkarenkaita tai muita nastattomia talvirenkaita, joista lumipitomerkintä puuttuu. Merkintä renkaan sivussa osoittaa, että rengas on testattu ja täyttää lumipidon vähimmäisvaatimukset, kertoo Traficomin ylitarkastaja Reetta Kinisjärvi tiedotteessa.

Lumipitomerkintä tulee löytyä nastattomista talvirenkaista 1. joulukuuta lähtien. Traficomin mukaan suositeltavaa on myös, että renkaista löytyy jääpitomerkintä. Se osoittaa, että rengas on testattu ja täyttää minimivaatimukset jäisillä teillä.

– Talvirenkaiden jääpitomerkintä ei ole pakollinen, mutta se kertoo renkaiden soveltuvuudesta vaativiin talviolosuhteisiin paremmin kuin pelkkä lumipitomerkintä. Suosittelen etsimään tätä merkintää uusia renkaita hankkiessa, Kinisjärvi kertoo.

Traficom
Traficom