Helsingin Pasilan tuntumaan uusi asuinalue

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Pasilan tuntumaan nousee lähivuosina kokonaan uusi asuinalue. Tuleva asuinalue sijaitsee Eteläisen Postipuiston alueella parin kilometrin päässä Pasilan asemasta. Rakentaminen alkaa lokakuussa maaperän puhdistustöillä.

Rakentaminen Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan osa laajempaa strategiaa lisätä asumisvaihtoehtoja ja tiivistää kaupunkirakennetta erityisesti julkisen liikenteen varrella. Alueelle tulee uutta asumista yhteensä 152 000 kerrosneliömetrin edestä. Toimitiloja alueelle tulee 60 000 kerrosneliömetrin verran.

Eteläiseen Postipuistoon suunnitellaan myös palveluita, kuten päivittäistavarakauppaa ja päiväkotia. Alueen suunnittelussa on huomioitu viherympäristö ja kestävä kehitys. Alueen keskelle tulee virkistysalueena ja hulavesien hallinnan osana toimiva puistoakseli.

Alueella on aiemmin toiminut muun muassa ampumarata ja kaatopaikka. Puhdistustöiden jälkeen vuorossa on katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen, joita seuraa varsinainen talonrakennus. Koko alueen arvioidaan valmistuvan vuoteen 2035 mennessä.