Rubbabu-leluista takaisinveto – lopeta käyttö heti

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

XS Lelut vetää takaisin erän Rubbabu-tuotteita. Kyseessä on yrityksen mukaan ennaltaehkäisevä toimenpide. Lelut eivät täytä tärkeitä turvallisuusvaatimuksia. Takaisinveto koskee XS Lelut -myymälästä tai verkkokaupasta 24.4.2022 – 24.10.2022 välisenä aikana ostettuja Rubbaru-tuotteita.

Rubbabu-tuotteisiin kuuluu muun muassa palloja eri pintatekstuureilla, ajoneuvoja, keilaussetti ja palikkasetti. Kaikissa takaisinvedettävissä tuotteissa on pehmeä samettinen pinta. Tiedotteen mukaa leluista vapautuu liikaa nitrosamiineja tuottavia nitrosoituvia aineita. Nitrosamiinit voivat aiheuttaa syöpää nieltynä tai ihoaltistuksen kautta.

Teveysriskitapauksia ei ole tullut toistaiseksi tietoon, mutta XS Lelut vetää tuotteet mahdollisten ongelmien välttämiseksi. XS Lelut on pyytänyt kaikkia tuotteen ostaneita asiakkaita palauttamaan tuotteen lähimpään XS Lelut -myymälään, jotta kauppahinta palautetaan kokonaisuudessaan. Takaisinvetoa koskevien tuotteiden palautuksessa ei tarvita kuittia. Lähimmät myymälät löytyvät XS Lelujen verkkosivuilla.