Iron Maidenin ex-laulaja Paul Di’Anno on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heavy metal -yhtye Iron Maidenin ensimmäisillä albumeilla laulanut Paul Di’Anno on kuollut. Hän oli menehtyessään 66-vuotias. Uutisen vahvisti Di’Annonin levy-yhtiö Conquest Music sosiaalisessa mediassa.

Paul Di’Anno kuoli kotonaan Englannin Salisburyssa. Laulajan tarkka kuolinsyy ei ole tiedossa. Hänen on kuitenkin tiedetty kärsineen viimeisinä vuosinaan vakavista terveysongelmista, ja viime vuosina Di’Anno esiintyi lavalla pyörätuolissa.

Englannin Chingfordissa vuonna 1958 syntyneen Di’Annon isä oli brasilialainen ja äiti britti. Hän liittyi vuonna 1978 Iron Maideniin, jossa oli tuossa vaiheessa ollut jo kaksi laulajaa. Di’Anno lauloi yhtyeen klassikoiksi nousseilla ensimmäisillä julkaisuilla, kuten vuonna 1980 ilmestyneellä debyyttialbumilla ja vuoden 1981 Killers-levyllä.

Di’Anno erotettiin Iron Maidenista vuonna 1981 pitkälti päihdeongelmien vuoksi, ja hänen tilalleen tuli yhtyeen nykyinen laulaja Bruce Dickinson. Di’Anno on sittemmin vaikuttanut muun muassa Gogmagog, Battlezone ja Paul Di’Anno’s Warhorse -yhtyeissä.

Terveysongelmistaan huolimatta Di’Anno jatkoi aktiivisesti musiikin parissa elämänsä loppuun saakka. Hän esiintyi vielä vuosina 2023 ja 2024 kymmenillä keikoilla eri puolilla maailmaa.

 

https://www.instagram.com/p/DBZJnzcCAlA/