Jääkiekko-ottelussa savupommi Turussa – sakot isäntäjoukkueelle

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jääkiekon mestaruussarjan TUTOn ja Jokereiden välinen ottelu sai hurjan käänteen 12. lokakuuta. TUTOn isännöimän ottelun alussa laukaistiin savupommi Jokerien fanikatsomossa. Ottelu jouduttiin keskeyttämään yli tunniksi.

Savupommin laukaisija tunnistettiin ja otettiin kiinni. Molemmat seurat tuomitsivat teon. Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on sittemmin käsitellyt tapauksen ja määrännyt TUTOlle sakot turvallisen ottelutapahtuman epäonnistumisesta.

TUTOn tiedotteen mukaan Jokerien hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni on ilmoittanut heidän osallistuvan sakon maksamiseen. Saarnin mukaan Jokerit ei hyväksy Turussa tapahtunutta välikohtausta, ja kantaa osaltaan vastuun asiasta.

– Haluan muistuttaa, että kyseessä oli pieni ryhmä aktiiveja, joilla tavoitteena oli ensisijaisesti häiriön saaminen aikaan. Haluan kiittää niitä satoja Jokerit-faneja, jotka saapuivat Kupittaalle kannustamaan omaa joukkuettaan ja käyttäytyivät esimerkillisesti, kertoo TUTOn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää tiedotteessa.