Lentoasemalla erikoinen sääntö – halausten kestoa rajoitettiin

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusiseelantilaisella lentoasemalla käyttöön otettu sääntö on herättänyt hämmennystä. Dunedinin kansainvälisellä lentoasemalla ei hyväksytä liian pitkäksi venähtäviä jäähyväisiä.

Uuden-Seelannin Eteläsaarella sijaitsevan Dunedinin kansainvälisen lentoaseman saattoalueelle on ilmestynyt kylttejä, joiden mukaan halaukset saavat kestää enintään kolme minuuttia. Pidemmät jäähyväiset kehotetaan hoitamaan parkkihallissa. The Guardian -lehden mukaan tavoitteena on sujuvoittaa liikennettä ja parantaa turvallisuutta saattoalueella.

Dunedinin lentoaseman toimitusjohtaja Dan De Bono kommentoi sääntöä paikallismediassa. Hänen mukaansa aikarajalla halutaan varmistaa, että kaikki halukkaat ehtivät jättää jäähyväisensä saattoalueella. De Bonon mukaan matkustajat päätyvät toisinaan myös viime hetken lemmenpuuhiin alueella.

– Lentoasemat saavat tunteet pintaan… Henkilökuntamme on nähnyt mielenkiintoisia asioita vuosien saatossa, De Bono kuvaili.

Sääntöä ja halausten valvomista pidettiin Facebook-keskustelussa jopa epäinhimillisenä. De Bonon mukaan lentoasemalla partioimassa ei kuitenkaan ole halausten kestoa valvovaa erikoisyksikköä. Lentoaseman henkilökunta saattaa kuitenkin kehottaa liian pitkään halaavia siirtymään parkkihalliin.