Teinin kajakki kaatui myrskyisellä merellä – pelastettiin lähes 12 tuntia myöhemmin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kajakoimassa ollut nuori joutui pelottavan koitoksen keskelle Havaijin Honolulun rannikon tuntumassa. Kahiau Kawain kajakki kaatui, minkä seurauksena hän joutui viettämään lähes 12 tuntia myrskyisellä merellä.

Kahiau Kawai oli lähtenyt kajakoimaan ystäviensä kanssa noin kello 16 paikallista aikaa keskiviikkona 16. lokakuuta. Kajakoijat kääntyivät takaisin tuulen voimistuessa. Vasta maissa he huomasivat Kawain kadonneen ja soittivat hätänumeroon.

Kadonnutta nuorukaista etsittiin muun muassa Yhdysvaltain rannikkovartioston toimesta veneillä ja lentokoneilla. Etsintöihin osallistui myös vapaalla ollut hengenpelastaja Noland Keaulana. Rannikkovartioston lentokone paikansi Kawain aamuneljän aikoihin.

Kawai oli menettänyt melan ja piteli kiinni kaatuneesta kajakista. Keaulana lähti pelastamaan nuorta rannikkovartioston antamien suuntaohjeiden avulla. Hän paikansi Kawain ja auttoi hänet veneeseensä.

CBS-uutissivuston mukaan Kawai kärsi hypotermiasta ja nestehukasta mutta oli tajuissaan. Paikalliseen sairaalaan kiidätetyn nuoren tila on vakaa, ja hänen odotetaan toipuvan vaarallisesta kokemuksestaan.

– Se oli tunteellinen yö. Minuutit kuluivat ja odotin pahinta. Lopulta kuitenkin näin hänen päänsä pinnalla kajakin vieressä. Hän on vahva nuori. Olen iloinen, että saimme pelastetta hänet, Keaulana kuvaili.