Kuninkaallinen teehetki – kuningas Charlesin poikapuoli paljasti hovin iltapäiväteen salat

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tom Parker Bowles, kuningatar Camillan poika ja kuningas Charlesin poikapuoli, avaa uusimmassa kirjassaan palatsin keittiön perinteitä ja brittiläisen hovin ainutlaatuisia makuja. Cooking & the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III -kirja sisältää sata reseptiä kuninkaallisten suosikkiruoista aina kuningatar Victorian ajoista nykypäivään.

Yksi perinne, joka on säilynyt läpi vuosien, on kuninkaallinen iltapäivätee. “Se ei ole vain kupillinen teetä. Se on kokonainen ateria, jossa tarjoillaan voileipiä, kahta erilaista kakkua, skonsseja, keksejä, katkarapuja ja kananmunia,” Parker Bowles kertoo People-sivuston mukaan.

Tom Parker Bowles on kertonut, että teeperinne on hovissa tärkeä ja yksi keskeisistä päivittäisistä rituaaleista. Vaikka Charles voi usein jättää lounaan väliin, teehetkeen hän pyrkii aina osallistumaan. Parker Bowlesin mukaan hänen kirjoittamansa kirja on kaikille niillä, jotka ovat kiinnostuneita siitä millaista elämä brittiläisessä hovissa on ollut viimeisten 180 vuoden aikana etenkin kulinaristisesta näkökulmasta.