Uutuuslaite auttaa masennukseen? Kuulokkeista hoitoa pään alueelle

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tutkijat ovat havainneet, että masennuksesta kärsivät potilaat voivat saada apua sairauteen uuden kotilaitteen avulla. Kyseessä on Flow FL-100 -kuulokkeet, joiden käyttö auttaa oireisiin jo puolen tunnin päivittäisen hoitojakson jälkeen. Laite on suunniteltu kohdistamaan hoitoa sairaiden ihmisten aivojen alueelle, joka liittyy alhaiseen aktiivisuuteen.

Lontoon King’s Collegen tiedemiehet ovat havainneet, että laite lievittää kaikkia masennuksen oireita yli puolella potilaista, eli 57,5 prosentilla vain kymmenessä viikossa. Se voi parantaa myös mahdollisuuksia voittaa sairauden aiheuttamat oireet pidemmällä aikavälillä. Kuulokkeet stimuloivat aivoja elektronisten pulssien avulla.

– Nämä tulokset ovat erittäin lupaavia ja niillä on merkittävä vaikutus tulevaan masennuksen hoitoon. Vakavaa masennusta alihoidetaan kaikkialla maailmassa, ja nykyisissä menetelmissä on merkittäviä rajoituksia. Tämä tutkimus osoittaa, että tämä hoito on sekä tehokasta että kestävää, yliopiston mielialahäiriöiden keskuksen johtaja Allan Young sanoi.

Young on itse mukana Flow FL-100 -yhtiön osakkaana.