Älä ota kissapetoa lemmikiksi – video paljastaa miksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Karakali, vanhalta nimeltään aavikkoilves, on keskikokoinen villikissa, joka tunnetaan erityisesti sen pitkistä tupsuista korvissa. Tämä ilvestä ulkonäöltään muistuttava kissapeto elää luonnonvaraisena Afrikassa, Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa.

Karakali viestivät monin eri tavoin, kuten äänien, eleiden ja kehon kielen kautta. Ne käyttävät murinaa, sähinää, kehräämistä ja matalaa ääntelyä kommunikoidessaan. Nyt TikTokissa leviävällä videolla nähdään miten karakali viestii omistajalleen tunteitaan, jotka katsojien kokemusten mukaan näyttävät lähinnä negatiivisilta.

Videolla karakali näyttää ja kuulostaa siltä kuin se olisi hyökkäämässä omistajaansa kohti ja yrittäisi varoittaa sitä. Video on otsikoitu osuvasti: ”Tästä syystä karakali ei sovi lemmikiksi”. Karakalin pitäminen lemmikkinä on haastavaa, koska sillä on todella voimakas luonne ja sen metsästysvaistot korostuvat siinä miten se elehtii.

Karakali ei ole kotikissan kaltainen ja sen vaistot ovat vahvasti villieläimen. Se tarvitsee paljon tilaa, virikkeitä ja erikoishoitoa. Silti jotkut haluavat pitää karakalia lemmikkinä. Kissapeto vaatii kokeneen omistajan, joka ymmärtää villieläinten käyttäytymistä ja osaa tarjota oikeanlaisen ympäristön. Ne voivat olla kiintyneitä omistajiinsa, mutta ne eivät sovi perheisiin, joissa on pieniä lapsia tai muita lemmikkejä. Monissa maissa karakalin pitäminen lemmikkinä vaatii erityislupia.

@pulsar1709 #CapCut #caracal #bigcat #lynx #cat ♬ original sound – Pulsar