Raskauden ensimmäiset kuukaudet ovat täynnä odotusta ja suuria muutoksia. Oikeanlainen ruokavalio tukee sekä odottavan äidin oloa että masussa kasvavaa vauvaa. Ensimmäinen raskauskolmannes on vauvan kehityksen kannalta kriittinen aika. Juuri silloin muodostuvat monet elintärkeät elimet ja järjestelmät, kuten aivot ja selkäydin.
Femia on laatinut taulukon odottaville äideille ruokavalioon liittyen. Äitien tulisi nauttia ruokia, joissa on foolihappoa, rautaa, kalsiumia, proteiinia, Omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia. Pahoinvointi ja ruokahalun muutokset ovat yleisiä ensimmäisen kolmanneksen aikana. Tällöin kannattaa nauttia välipaloina esimerkiksi täysjyväkeksejä, jogurttia tai hedelmiä.
Prosessoituja ruokia kannattaa välttää vaikka ei olisikaan raskaana. Sen sijaan kannattaa suosia tuoreita ja puhtaita, ja ekologisesti ajateltuna myös lähellä tuotettuja ruokia, kuten juureksia, luomulihaa, kypsennettyä kalaa, vihanneksia ja kausihedelmiä. Inkivääri vähentää pahoinvointia ja sitä voi nauttia sellaisenaan tai teen muodossa.