Jos kaipaat pääsiäispöytään hieman säväystä ja ravintolatason tunnelmaa, niin ratkaisuna voi olla kermainen parsarisotto. Risoton kylkeen sopii täydellisesti paistettu nieriä ja keväinen yrttisalaatti.
Nieriän voi halutessaan korvata myös lohella tai muulla saatavilla olevalla kalalla. Kalaksi käy oikeastaan mikä tahansa pyydyksestä tai kalatiskiltä saatu eväkäs. Kumkvaateilla piristetty yrttisalaatti tuo kokonaisuuteen raikkautta ja väriä. Kumkvaatti on pieni, sitrushedelmä, joka näyttää appelsiinin miniatyyriversiolta, mutta sen voi syödä kuorineen päivineen.
Kermainen parsarisotto ja paistettu nieriä yrttisalaatilla (4 annosta)
Risotto:
2 dl risottoriisiä
5 dl kuumaa kasvislientä
1 dl valkoviiniä
1 pieni salottisipuli
1 rkl voita + 1 rkl öljyä
1 dl parmesaania
1 dl mascarponea
1 nippu vihreää parsaa
sitruunankuorta, mustapippuria
Paistettu nieriä:
600 g nieriäfileetä
2 rkl voita + 1 rkl öljyä
suolaa, pippuria
sitruunankuorta
Yrttisalaatti:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
rucolaa ja tuoreita yrttejä
3–4 kumkvaattia
Valmistus:
Sekoita öljystä ja sitruunamehusta kastike, yhdistä yrtteihin ja kumkvaatteihin. Tee risotto: kuullota sipuli, lisää riisi, valkoviini ja kuuma liemi vähitellen sekoittaen. Paista parsat ja halutessasi soseuta osa risottoon. Lisää mascarpone, parmesaani ja mausteet lopuksi. Paista nieriäfileet ja kokoa annos. Koristele paistetuilla parsannupuilla ja salaattipedillä.
Vinkki: tarjoa lisukkeeksi pieni lusikallinen sitruunamascarponea – se tekee annoksesta täydellisen.