Naisten sairauksena pidetty hysteria oli 1800-luvun loppupuolen muotitauti. Aluksi hysterian otaksuttiin johtuvan kohdun liikkumisesta, ja vaivaa hoidettiin kohdun poistolla, eli hysterektomialla. Kuitenkin jo antiikin aikoina hysteriaa pyrittiin hoitamaan myös orgasmeja tuottamalla.
Aiheesta nähtiin taannoin valkokankaalla elokuvakin. Historioitsija Rachel P. Maines kirjoittaa The Technology of Orgasm -teoksessaan, että antiikin kreikkalainen fysiologi Klaudios Galenos väitti naisten hysterian johtuvan seksuaalisuuden tukahduttamisesta. Hän suositteli hoidoksi naisten genitaalialueiden hieromista, joka sai aikaiseksi vapauttavan tunteen ja poisti siten hysteriaa tehokkaasti.
Jalkovälin hierontaa suoritettiin lääketieteen nimissä vielä viktoriaaniselle aikakaudelle saakka, ja lopulta lääkärit saivat väsyneiden käsiensä tueksi ensimmäisiä hierontalaitteita. Mother Jones -sivusto kirjoittaa ensimmäisen vibraattorin syntyneen yhdysvaltalaisen tohtori George Taylorin keksimänä, kun hän kehitti Manipulator-nimisen hierontapöydän vuonna 1869.
Sittemmin hysteriaa hoidettiin maailman ensimmäisellä kannettavalla vibraattorilla, jonka kerrottiin tuottavan naisille rauhoittavia paroksysmejä, eli orgasmeja. Välineen kehitti vuonna 1882 brittiläinen Joseph Mortimer Granville, ja vibraattori oli avoimesti lääketieteen nimissä käytetty laite.
Tekniikan kehittyessä vibraattorit levisivät nopeasti 1900-luvun alussa vastaanotoilta ihmisten koteihin, ja orgasmeja tuottavista laitteista tuli nopeasti kotitalouksien viidenneksi yleisin väline – heti ompelukoneen, tuulettimen, keittimen ja leivänpaahtimen jälkeen. Jopa imuri ja silitysrauta jäivät vibraattorien suosion taakse. Laitteita kutsuttiin muun muassa kodin ilmapiirin parantajina ja paremman perhe-elämän antajina.
Kun hyväilykoneita alkoi ilmestyä varhaisimpiin pornoelokuviin 1920-luvulla, kiellettiin ne epäsiveellisinä, eikä niitä enää liitetty pelkästään lääketieteen piiriin. Avoimet ihmiset pitävät seksivälineitä kuitenkin jokaisen kodin perusvarusteena edelleen. Tosiasia on, että ihminen on onnellisempi seksuaaliset tarpeet tyydytettyinä – oli hänellä hysteriaa tai ei.