Kokki haluaa eroon ravintolansa Michelin-tähdistä – tuovat liikaa paineita

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Michelin-tähtien saaminen olisi useimpien ravintoloitsijoiden suuri unelma, mutta niillä on myös varjopuolensa. Tämän sai huomata ranskalainen Sebastien Bras, jonka Laguiolen kylässä sijaitseva ravintola Le Suquet sai kunnian liittyä kolmen Michelin-tähden ravintoloiden joukkoon.

Bras on paljastanut haluavansa eroon vuonna 1999 myönnetyistä tähdistä. Miehen mukaan kunniatitteli ja sen ylläpitäminen on luonut hänelle ja ravintolan työntekijöille valtavia paineita, ja hän haluaisikin aloittaa uuden luvun työssään.

– Ravintola tarkistetaan kaksi tai kolme kertaa vuodessa, etkä koskaan tiedä milloin. Jokainen tarjoiltu annos voi päätyä arvosteltavaksi, Sebastien Bras avautuu AFP-uutistoimistolle.

– Ehkä minusta tulee vähemmän kuuluisa, mutta olen hyväksynyt sen, mies jatkaa.

Michelinin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kokki on erikseen pyytänyt päästä eroon ansaitsemistaan tähdistä. Yhtiön työvaliokuntaan kuuluvan Claire Dorland Clauzelin mukaan toivetta arvostetaan, mutta se ei tule automaattisesti johtamaan La Suquetin tähtien poistamiseen.

 

https://www.facebook.com/BrasOfficiel/videos/1946897092232926/