Pikaruokaravintolan työntekijä paljasti: Ota 8 asiaa huomioon tilatessasi

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pikaruokaa tarjoilevien ruokalistojen annokset ovat yleensä toinen toistaan epäterveellisempiä. Rasvan ja sokerin lisäksi moni annos voi kärsiä myös epäpuhtauksista, jotka johtuvat likaisista välineistä ja tuotteista, joita tilataan liian harvoin.

Nyt kahdeksan pikaruokaravintolan työntekijää paljastivat Insider-sivustolle asiat, joita kannattaa ottaa huomioon tilatessaan ravintolassa.

1. Valuta juoma-automaatilla limsaa hetki ennen kuin otat sitä lasiin.



Automaatteja ei juurikaan puhdisteta.

2. Älä tilaa jäitä juomaasi.



Jääautomaatteja tai altaitakaan ei puhdisteta, minkä vuoksi niissä on todella paljon bakteereja.

3. Älä tilaa erikoismenun tuotteita.



Nämä ovat yleensä samoja asioita kuin ruokalistallakin, mutta kalliimpia.

4. Tarkista annoksesi raaka-aineet.



Tilaa annos, jonka raaka-aineita käytetään monissa muissakin annoksissa. Näin tiedät, että raaka-aineita kuluu ja ne ovat tuoreempia.

5. Älä tilaa harvinaisuuksia.



Mitä erikoisempi annoksesi on sitä todennäköisemmin sen sisältämät raaka-aineet ovat parhaat päivänsä nähneet.

6. Älä tilaa päivän keittoa illalla.



Se on ollut lämmitettynä liedellä liian kauan.

7. Vegaanien tulee olla tarkkana kasvisannosten kanssa.



Monet kasvisannokset on valmistettu eläinperäisessä rasvassa.

8. Tilaa ravintolan tunnetuin annos.



Jos ravintola on niittänyt mainetta jollakin tietyllä annoksella, tilaa se. Se on luultavasti tuorein ja parhaiten valmistettu.