Täydellisessä maailmassa ihmiset söisivät ja ostaisivat kotiinsa aina vain juuri sen määrän ruokaa minkä he kuluttavat. Todellisuudessa näin ei kuitenkaan tapahdu. Ruokaa laitetaan roskiin mielettömiä määriä sekä kaupassa että kotona kun se ehtii menemään huonoksi.
Nyt suomalainen videobloggaaja Kalenterikarju on kertonut uudella videollaan kymmenen vinkkiä siihen miten jokainen pystyisi vähentämään ruokahävikkinsä määrää.
1. Kiire ja laiskuus aiheuttavat ruokahävikkiä. Pyri vähentämään niitä.
2. Suunnittele uudet ruokaostoksesi sen mukaan, että pystyt hyödyntämään niiden kanssa kotonasi odottavat vanhentuvat ruoat.
3. Sijoita nopeimmin pilaantuvat tuotteet jääkaappiin silmien korkeudelle.
4. Ota valokuva jääkaapin sisällöstä ennen kuin lähdet ruokaostoksille.
5. Älä mene nälkäisenä kauppaan.
6. Hanki ruokaa vain tarpeeseen.
7. Pakkausten ympäristövaikutukset ovat pienemmät kuin hukkaan heitetyn ruoan.
8. Käytä ylijäämäruoka hyödyksi.
9. Parasta ennen -merkintä on eri asia kuin tuotteen viimeinen käyttöpäivä.
10. Muista aistinvarainen arviointi.