Videoryhmäpuheluista on tullut suosittu tapa pitää yhteyttä koronapandemian aikoina niin työ- ja kouluasioissa kuin vapaa-aikanakin. Valitettavasti videopuheluiden lisääntyminen on johtanut myös zoombombing-nimellä tunnettuun ilmiöön.
Moniin Zoom-sovelluksessa käytäviin keskusteluihin voi liittyä kuka tahansa. Zoombombingissa videoryhmäpuheluihin liitytään lupaa kysymättä ja usein pahat mielessä. Tunkeilijat saattavat esimerkiksi jakaa muille osallistujille pornoa tai väkivaltaisia videoita ruudunjakotoimonnon avulla.
Maailmalta on kantautunut muun muassa tapaus, jossa norjalaisen ala-asteen luokan keskeinen ryhmävideopuhelu jouduttiin sulkemaan yhdeksänvuotiaiden keskuuteen ilmestyneen alastoman miehen vuoksi. Toisessa tapauksessa koulun videochattiin ilmestyi solvauksia huudellut ja hakaristitatuointeja esitellyt henkilö.
Zoombombingista on tullut niin yleinen ilmiö, että jopa Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on julkaissut sitä koskevan varoituksen. Viranomaiset kehottavat keskustelijoita pitämään huolen siitä, että puhelut ovat yksityisiä, niihin pääsevät vain kutsutut henkilöt eikä niitä linkata ulkopuolisille. Osallistujia kehotetaan myös säätämään ruudunjakomahdollisuuden vain puhelun isännälle ja pitämään Zoom-sovelluksen version aina ajan tasalla.