Pikkelöity punasipuli kuuluu kesäpöytään – helppo ja nopea valmistaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pikkelöity punasipuli on ihana lisä salaattiin tai grillattuun ruokaan. Sen valmistaminen on helppoa, eikä tarvitse raketti-insinöörin taitoja. Riittää, että osaa pilkkoa sipulia ja keittää vettä.

Kuori ja viipaloi kolme punasipulia ohuiksi renkaiksi. Kiehauta pikaisesti kattilassa desilitra omenaviinietikkaa, yksi desilitra vettä ja yksi desilitra sokeria. Lisää sipulit liemeen ja hauduta noin 10 minuuttia. Älä keitä.

Kaada sipulit nesteen kera puhtaaseen ja kannelliseen lasipurkkiin. Anna jäähtyä purkissa ja siirrä se sen jälkeen jääkaappiin. Voit maustaa sipulia chilillä, pippurilla, hunajalla tai villiyrteillä.