Suolainen fetajuusto sopii erinomaisesti salaatissa makeiden hedelmien kaveriksi. Muutama vuosi sitten nettireseptinä levinnyt fetapasta valloitti monen suomalaisen sydämen. Feta sopii myös lihapulliin.
Syksyiltojen saapuessa on ihana kokata ja maistella vahvoja makuja. Ravintolamedia Toptaste on julkaissut joukon reseptejä fetasta ja esittelemme niistä yhden.
Feta-lihapullat kahdelle:
250 g naudan jauhelihaa 1 kananmuna
2 rkl maissijauhoja
1⁄2 – 1 pkt fetajuustoa
1 rkl persiljaa
1⁄2 tl pippuria
1⁄2 tl suolaa
Öljyä
1 prk tomaattikastiketta/itse tehtyä pastakastiketta
2 annosta spagettia
1⁄2 sitruunan mehu ja raastettua kuorta
1⁄2 ruukku korianteria
1. Sekoita jauheliha, kananmuna, maissijauhot, murustettu feta, persilja, pippuri ja suola kulhossa taikinaksi. Anna vetäytyä 5 min.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Pyöritä sillä välin isoja lihapullia ja paista pannulla kypsäksi tilkassa öljyä. Lisää pannulle tomaattikastike ja hauduta sillä välin, kun pasta kypsyy.
4. Kaada pastasta vesi pois ja lisää pasta tomaattikastikkeeseen varovasti sekoittaen.
5. Tarjoa lihapullat tomaattikastikkeessa pastan kanssa. Ripota päälle tuoreita korianterinlehtiä, purista päälle vähän sitruunamehua ja raasta päälle sitruunankuorta.