Viikonloppuna Helsingissä vietetyillä Viini & Ruoka -messuilla järjestettiin ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Vuoden 2022 kokki ja tarjoilija selvisivät lauantaina.
Vuoden Kokki -kilpailun voitti Helsingin Palacessa työskentelevä Jonathan Slotte ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun Helsingin Peloton Cycling Eateryssä työskentelevä Joonas Heino. Vuoden kokki palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja vuoden tarjoilija MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 euron apurahalla. Voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.
– Olin odottanut Vuoden Kokki -kilpailuja jo ennakkoon tosi innolla. Kisafiilis oli aivan huikea ja voitto tuntuu tietenkin upealta, Slotte kuvaili tiedotteessa.
– Lähdin mukaan Vuoden Tarjoilija -kilpailuun hyvällä mielellä. Kilpailu oli kaikin osin hieno kokemus ja voitto tuntuu todella mahtavalta, Heino kuvaili.
Kilpailujen tasoa kuvailtiin tänä vuonna hyväksi. Vuoden Kokki -kilpailua on järjestetty vuodesta 1995 lähtien ja Vuoden Tarjoilija -kilpailua vuodesta 2013 alkaen. Niissä halutaan nostaa esille ravintola-alan ammattilaisia ja lisätä alan arvostusta.
Tarjoilijoiden ja kokkien suomenmestaruudet on taas kisattu. Vuoden Tarjoilija on Joonas Heino, Vuoden Kokki Jonathan Slotte. Lämpimät onnittelut! #vuodentarjoilija #vuodenkokki #ravintola pic.twitter.com/z3KV9xya6o
— MaRa ry (@wwwMaRafi) October 30, 2022