Mannerheimintie peruskorjataan Helsingissä – vaikuttaa joukkoliikenteeseen yli kaksi vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Raitiolinjat 4 ja 10 sekä bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 siirtyvät poikkeusreiteille maanantaina 6.3., kun Mannerheimintien peruskorjaus alkaa. Muut bussilinjat säilyvät Mannerheimintiellä, mutta niiden aikatauluihin tehdään pieniä muutoksia. Peruskorjaus aiheuttaa muutoksia joukkoliikenteen reitteihin ja aikatauluihin vuoden 2025 loppuun asti.

Liikennejärjestelyt myös muuttuvat peruskorjauksen edetessä. Nyt voimaan tulevat muutokset reiteissä ja aikatauluissa näkyvät jo Reittioppaassa. Raitiolinjat 4 ja 10 siirtyvät kulkemaan Töölössä Runeberginkatua ja Arkadiankatua pitkin. Matka-aika Lasipalatsin ja Oopperan välillä kasvaa noin viidellä minuutilla. Linjat siirtyvät myös kulkemaan kymmenen minuutin välein entisen kahdeksan minuutin sijaan, jotta ratikkaliikenne Töölössä pysyy sujuvana. Bussilinjat 400, 63, 212 ja 213 siirtyvät Runeberginkadulle, jotta Mannerheimintien ruuhkautumista saadaan hillittyä.

Mannerheimintien peruskorjaus tehdään kahdessa osassa. Ensiksi rakennetaan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus, minkä jälkeen siirrytään Runeberginkadun ja Reijolankadun väliselle osuudelle. Ensimmäinen vaihe kestää arviolta syksyyn 2024. Tavoitteena on, että työt päättyvät vuoden 2025 loppuun mennessä. Joukkoliikenteen reitit tulevat muuttumaan työmaan edetessä. Peruskorjauksessa kehitetään myös joukkoliikenteen toimivuutta. Raitiovaunuille rakennetaan uudet kiskot 2,6 kilometrin matkalle. Pysäkkien esteettömyyttä parannetaan, mutta niiden paikat pysyvät suunnilleen samoina kuin aiemmin.