Tyynellemerelle Papua-Uuden-Guinean läheisyyteen putosi vuonna 2014 meteoriitti. CNEOS1 2014-01-08 -niminen kappale on herättänyt kiinnostusta sen erikoisten piirteiden vuoksi. Jotkut jopa uskovat sen olevan keinotekoinen. Meteoriitin kappaleita aletaan etsimään merenpohjasta tulevana kesänä.
Operaatiota johtaa Harvardin yliopiston tähtitieteen professori Avi Loeb. Hän on onnistunut haalimaan etsinnöille noin 1,38 miljoonan euron suuruisen rahoituksen ja Papua-Uuden-Guinean hallituksen luvan. CNEOS1 2014-01-08 on ensimmäinen tunnettu meteoriitti, joka on saapunut aurinkokunnan ulkopuolelta. Sen on todettu olevan myös koostumukseltaan kovempi kuin Nasan Near Earth Object Studies -katalogin muut 272 meteoria.
Loebin halukkuus löytää meteoriitti liittyy muuhunkin kuin sen epätavallisiin ominaisuuksiin. Hänen mukaansa on mahdollista, että kyseessä olisi miljardeja vuosia sitten maan ulkopuolisen älyn laukaisema alus tai luotain. Loeb tosin epäili niin myös aurinkokunnan ulkopuolelta saapuneen Oamuamua-kappaleen tapauksessa, ja kyseinen teoria on pitkälti kumottu tutkimuksissa.
Kappaleen putoamispaikka on onnistuttu rajaamaan noin neliökilometrin alueelle. Se kuitenkin hajosi pieniksi osiksi, jotka ovat todennäköisesti levittäytyneet laajemmalle alueelle. Osia tullaan Daily Beast -lehden mukaan etsimään esimerkiksi magneettien ja kameroiden avulla.