Noin joka kolmas ostaa pakastekasviksia lähes jokaisella kauppareissulla. Pakastevihanneksia hyödynnetään wokeissa, keitoissa ja laatikkoruoissa. Pakastevihannekset ovat helppo vaihtoehto tuorevihanneksille ja samalla voi suosia kotimaisia kasviksia myös sesongin ulkopuolella.
Apetitin helmikuussa 2023 teettämän kuluttajakyselyn mukaan 36 prosenttia suomalaista ilmoittaa ostavansa pakastekasviksia joka tai lähes joka kerta ruokakaupassa käydessään. Ahkerimpia pakastekasvisten ostajia ovat 18–24-vuotiaat nuoret aikuiset. Puolet heistä ilmoittaa ostavansa pakastekasviksia lähes joka kerta, kun ruokaostoksia tehdään.
– Pakastekasvisten ravintoarvojen säilyvyys mietityttää kuluttajia usein. Teollinen pakastusprosessi on erittäin nopea, jonka ansiosta ravinteet todella säilyvät hyvin kasviksissa, Apetitin viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Miika Kemilä sanoo.