Suomalaisten tulisi suosia kotimaista kalaa ruokailutottumuksistaan. Onkiminen ja pilkkiminen on jokaisen oikeus, jonka avulla saa ilmaista ruokaa pöytään. Pro Kala ry -niminen yhdistys on nyt julkaissut helposti muokattavissa olevan reseptin, jossa käytetään kalatiskiltä ostettua savusilakkaa. Raaka-aineeksi sopii myös itse kalastettu ja pannulla paistettu ahven.
Rento savukalasalaatti hyödyntää niitä aineksia, joita jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile lisätä joukkoon omenaa, papuja, punasipulia tai porkkanaa. Ideana on, että pääraakaaineena on keitetty kananmuna, kypsät perunat ja tilli kalan kaverina.
Savukalasalaatti
(neljälle)
salaatinlehtiä
2 kananmunaa
4 kypsää perunaa
erilaisia kasviksia
250 g perattua savukalaa
tuoretta tilliä
Huuhtele salaatinlehdet, kuori ja lohko kananmunat, kuori ja paloittele perunat. Esikäsittele kasvikset tarvittaessa ja leikkaa pienemmiksi palasiksi. Kokoa salaattiainekset lautasille, lisää annoksiin päälle savukalaa ja tuoretta tilliä. Tarjoile hyvän kastikkeen kera.