Suviseurat aiheuttavat ruuhkia Pohjois-Suomen teillä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma Suviseurat järjestetään Pudasjärvellä 28. kesäkuuta – 1. heinäkuuta. Tapahtuma tulee vaikuttamaan liikenteeseen erityisesti Pohjois-Suomessa. Fintrafficin mukaan odotettavissa on ruuhkia.

Suviseuroille odotetaan saapuvan reilut 9 000 asuntovaunua tai -autoa, minkä lisäksi liikenteessä näkyvät tapahtumaan saapuvat henkilö- ja linja-autot. Enimmillään seura-alueella on lauantai-iltapäivällä lähes 20 000 ajoneuvoa. Liikenteessä näkyy todennäköisesti jonoutumista useampana päivänä.

Liikenne tulee olemaan vilkasta erityisesti Oulun ja Kuusamon välisellä valtatie 20:llä. Ruuhkaisimmat paikat ovat valtatie 20:n ja kantatie 78:n risteys sekä kantatiellä 78 Pudasjärven lentokentän kohdalla. Fintrafficin mukaan liikkuminen kannattaa ajoittaa mahdollisuuksien mukaan aamupäivään ja alkuiltapäivään.

Vilkkaimmat ajankohdat ovat menoliikenteessä illat ja alkuyöt 26.-28. kesäkuuta. Paluuiikenteen ruuhkahuiput ovat sunnuntaina 30. kesäkuuta kello 12-20 ja maanantaina 1. heinäkuuta kello 12-18 välillä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.