Näillä selityksillä parkkisakkoja yritetään saada anteeksi – koiran syyttäminen ei mennyt läpi

Autot · Tim Isokivi

Pysäköintivirhemaksuja yritetään saada anteeksi luovilla selityksillä. Tämä ilmenee ParkkiPaten tuoreessa tiedotteessa, jonka mukaan pysäköintivirheistä syytetään muun muassa lemmikkieläimiä ja sääolosuhteita.

– Meillä oli kiekko ikkunalla mutta meillä oli koira mukana. On tullut varmaan käymään etupenkillä ja tiputtanut kiekon lattialle, joka löyty sit apparin lattialta, yhdessä reklamoinnissa luki.

Toisessa reklamoinnissa koiran väitettiin jopa saaneen parkkikiekon hetkeksi pois päältä. Eräs autoilija puolestaan kertoi pysäköineensä auton kerrostalorapun oven eteen siirtääkseen king size -kokoisen sängyn. Parkkipaten tiedotteen mukaan auto oli kuitenkin todellisuudessa pienikokoinen henkilöauto, jossa ei ollut peräkärryä.

Parkkipaten toimitusjohtaja Christian Metsärannan mukaan myös luonnonvoimiin vetoaminen on yleistä. Eräässä reklamaatiossa vaadittiin, että kaikki lumisateisena päivänä annetut valvontamaksut pitäisi mitätöidä. Toinen syytti virheellisen rekisterinumeron syöttämisestä säätä.

– Hämmästelyn ja tutkimisen jälkeen huomasin, että olen pakkasessa veden valuessa silmistä ja auringon häikäisyssä syöttänyt auton rekisterinumeron maksua suorittaessani pysäköintiautomaattiin väärin, reklamaatiossa luki.

Tiedotteen mukaan osa kuljettajista vaikuttaa yrittävän kokeilla, menisikö valitus läpi ilmeisissäkin tapauksissa. Eräs autoilija jopa yritti syyttää valvojaa vankkarakenteisen Volvonsa heiluttamisesta, joka olisi johtanut pysäköintikiekon tippumiseen.