Lapissa satsataan opiskelijoihin – 25 000 euroa vuodessa hyvinvointipassiin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kolme vuotta Rovaniemellä käytössä ollut Hyvinvointipassi tarjoaa yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille erilaisia kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia palveluita, kuten liikuntavakiovuoroja, kuntosalipalveluita, ryhmäliikuntaa, tanssia ja kulttuuria.

– Meille on tärkeää, että opiskelijamme voivat hyvin ja löytävät mielekästä tekemistä Rovaniemeltä myös opiskelujen ulkopuolella. Hyvä tasapaino opiskelujen ja vapaa-ajan välillä edistää hyvinvointia, ja siksi haluamme tukea Hyvinvointipassia isommalla panostuksella, sanoo Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi.

Lapin yliopisto myönsi Hyvinvointipassille 25.000 euron vuosittaisen lisätuen 2024–2028. Selvityksen mukaan Hyvinvointipassi on lisännyt passin käyttäjien liikunnan määrää. Liikunta puolestaan tukee terveyttä ja opiskelumenestystä, joten investointi on kannattava pitkällä tähtäimellä.

– Opiskelun rinnalle, tueksi ja vastapainoksi Hyvinvointipassi-toiminta lisää yhdessä tekemistä ja omasta hyvinvoinnista huolehtimista. Hyvät liikunta- ja kulttuuripalvelut ovat olennainen osa kampuspainotteista opiskelua ja samalla ne lisäävät kotiutumista opiskelukaupunkiin Rovaniemelle, summaa opetus- ja oppimispalveluiden johtaja Merija Timonen.