Työmatkalalaiset hieraisivat silmiään – valtava emu juoksi liikenteen seassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aamuliikenteessä autoilleita kohtasi taannoin Kanadan Albertassa näky, joka todennäköisesti sai heidän take away -kahvinsa väärään kurkkuun. Keskellä vilkasta liikennettä juoksi emu. Kyseessä on isokokoinen lintulaji, jota tavataan luonnonvaraisena vain Australiassa.

Lonnie Moberly oli kuljettamassa lapsiaan kouluun nähdessään linnun keskellä moottoritietä. Eräs toinen autoilija oli jo ehtinyt pysäyttää ajoneuvonsa soittaakseen viranomaisille. Moberly päätti yrittää pitää emun pois autojen alta.

– Paimensimme sitä melkein kuin lehmää. Ohjasimme sitä tien toiseen laitaan, Moberly kuvaili High River Online -paikallislehdelle.

Pian paikalle saapui Moberlyn naapuri peräkärryn kanssa. Lintu onnistuttiin saamaan turvallisesti sen sisään. Emu kuljetettiin paikalliselle eläinlääkäriasemalle Kanadan ratsupoliisin toimesta.

– Emu kai pysyttelee eläinlääkäriasemalla 10 päivän ajan ja pääsee toivottavasti omistajansa luokse. Jos niin ei tapahdu, lintu lähetetään eläinsuojaan Calgaryn ulkopuolelle, Moberly kertoi.