Traficomin nimissä huijausvistejä: ”Sinulla on maksamaton sakko”

Digi · Tim Isokivi

Verkkohuijarit yrittävät usein esiintyä yleisesti luotettavina pidettyjen virastojen ja yritysten edustajina. Nyt Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on varoittanut huijausviesteistä, joita on lähetetty heidän nimissään.

Traficomin mukaan huijausviesteissä väitetään, että viestin saajalla on erääntynyt maksamatta jäänyt sakko. Todellisuudessa kyse on kuitenkin kalasteluviestistä. Viestin mukana oleva linkki johdattaa sivustolle, jossa kohdetta yritetään saada luovuttamaan pankkitunnuksensa rikollisille.

Traficomin mukaan sähköpostissa tai tekstiviestissä olevaa linkkiä ei pidä klikata. Palveluihin ei myöskään tule mennä linkkien tai hakukoneen tulosten kautta, vaan kirjoittaa verkkosivun osoite kokonaisuudessaan osoiteriville. Tärkeiden palveluiden osoitteet voi myös tallentaa kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.

Luottokortitietoja tai verkkopankkitunnuksia luovuttanut on voinut joutua petoksen uhriksi. Traficom kehottaa ottamaan yhteyttä pankkiin ja tekemään sen jälkeen rikosilmoituksen poliisille. Myös petoksen yrityksiksi jäävät tapaukset kannattaa ilmoittaa.