Provinssin avauspäivä oli ennätyksellinen – historian suurin yleisömäärä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Provinssia juhlitaan tällä hetkellä Seinäjoen Törnävänsaarella. Festivaalin avauspäivä huipentui päälavalla esiintyvän Måneskinin keikkaan. Provinssiin oli saapunut yhteensä 28 000 musiikin ystävää, mikä on vuodesta 1979 järjestetyn tapahtuman historian suurin torstain yleisömäärä.

Runsaslukuinen yleisö on saanut nauttia Provinssin ensimmäisestä päivästä suvisessa hellesäässä, joka jatkuu vielä perjantaina. Torstain huippuhetkiin lukeutui Måneskinin lisäksi Turnstile, suursuosikit Gasellit, Apulanta ja Ellinoora sekä muut kotimaiset huippunimet Sexmanesta Aliisa Syrjään ja Samae Koskisesta Lähiöbotoxiin.

Perjantaina ja lauantaina musiikkikattauksessa on luvassa vielä monia huippunimiä. Brittisuuruudet Bring Me The Horizon ja YUNGBLUD esiintyvät sekä paluun keikkalavoille tekevät Jenni Vartiainen ja PMMP. Maamme tämän hetken ykkösbändi KUUMAAn ja Käärijän sekä kymmenien muiden artistien lisäksi Ihmisten juhlaa tähdittää ikoninen Katri Helena, joka nähdään lauantaisen konserttinsa lisäksi myös intiimillä Amphitheatre by Soundi -lavalla haastattelun merkeissä.